Khamis, 31 Julai 2008

Projek tahunan

Biskut choclate spice n snow milk dah siap hanya tunggu nak pek saja, tangan mak tengah menerap acuan biskut chip drop.

ni adalah biskut Chip drop sedap tau biskut ni dah siap di pek.

biskut2 dah siap di pek kecil2 skang ni kami jual pek kecik2 ada 15 biji satu pek dalam harga RM6.00. so bolehle sapa2 yang nak beli utuk makan dulu sebelum order raya.


Cuti Israk Mikraj baru ni saya mulakan operasi tahunan bersama dengan mak, apalagi kalau bukan projek buat biskut raya. pelanggan tetap asyik call tanya mana biskut contoh tahun ni punya. apa lagi mak pun balikla dari Sungai Petani tinggalla cucu barunya tu. tumpang saya cuti bolehla dia buat biskut, kalau harap mak sorang memang dia dah tak larat nak buat. pagi2 lagi mak dah susah hati dia nak mula buat biskut apa dulu, saya macam biasala kemas rumah dulu apa yang patut lepas tu masak dulu utk makan tengahari. Mak tak habis belek bukuu resepi nya dah habis belek buku dia dok belek kat laptop pulak dok cari idea. Lepas makan tengahari dalam pukul 12 saya mulakan dulu le apa yang patut tup tap tup tap siapla satu adunan biskut penutbutter, mak buat bancuhan biskut chip drop, choclate spicy n snow milk. saya tukang canai n terap. sampai petangla kami buat. malam tu mak nak bancuh adunan tat tapi dah tak larat dah. so esoknya dia sambung buat. lepas saya balik umah lepas kerja rehat kejap n mandi mulala operasi buat biskut bubley n tat sampai malam. untuk pelanggan2 harap bersabaq nanti akan sampaila biskut2 tu kat anda semua. Tahun ni kami buat cam tahun sudah gak kami pek kecik2 dalam pek tu ada 15 biji kami jual dalam harga RM 6.00. yelakan kalau nak rasa banyak2 parahla tokey. mengikut dari pengalam tahun sudah sambutan amat menggalakan bila kami buat camni.

1 ulasan:

Kak Niza berkata...

Salam Pah! Heh! Heh! Tengok Gambag Ni Teliog Laaa Plak. Cam .... Nak Makan Saja ...